top of page
Caută

Adevărul despre Ochelarii de Protecție pentru Calculator

Actualizată în: 18 oct. 2021De câte ori ți se întâmplă să simți ochii obosiți după o zi de stat în fața laptopului? Sau să te doară capul și să devină tot mai greu să te concentrezi la muncă, mai ales dacă lucrezi de acasă la calculator?


Dacă te regăsești în aceste afirmații, îți prezentăm una din cele mai bune soluții și anume ochelarii de protecție pentru calculator.


Astăzi vom dezbate următoarele subiecte, iar până la sfârșitul articolului vei afla dacă sunt cea mai bună decizie pentru tine:

1. Care sunt Simptomele la care Trebuie să fii Atent și care Indică faptul că ai Nevoie de Ochelari de Protecție pentru Calculator?


2. Cum Funcționează Ochelarii de Protecție pentru Calculator?


3. Patru Aspecte la care Trebuie să fii Atent pentru a alege Ochelari de Protecție pentru Calculator de Calitate


4. Sfaturi importante de care să ții cont pentru sănătatea ochilor tăi, chiar dacă vei achiziționa Ochelarii de Protecție pentru Calculator


5. Beneficiile cu care te Alegi dacă Cumperi Astăzi Ochelarii de Protecție pentru Calculator


6. Cum Poți Cumpăra Ochelarii de Protecție pentru Calculator?


1. Care sunt Simptomele la care Trebuie să fii Atent și care Indică faptul că ai Nevoie de Ochelari de Protecție pentru Calculator?


Nimeni nu merge la oftalmolog sau optometrist dacă nu simte ceva deranjant la ochi. De aceea, sfatul nostru este să consulți un specialist înainte de a cumpăra acești ochelari.


Semnele care îți arată că ar trebui să oferi o protecție suplimentară ochilor sunt:

 • Ochii uscați – vei avea tendința de a clipi mai frecvent decât în mod normal, de a umezi ochii și, în situații mai complicate, observi că lăcrimezi întâmplător. Dacă sindromul persistă o perioadă lungă de timp, ochii devin roșii, iritați și vei simți usturime și mâncărime;


 • Durerile de cap – este o durere deranjantă, care persistă până se rezolvă cauza. Intensitatea durerii poate fi destul de mare și nu te lasă să îți faci activitățile zilnice. Însă durerile de cap apar și la defectele de vedere, așa că poți afla cauza după un control optometric;


 • Probleme cu somnul – ai parte de somn de proastă calitate, chiar și de insomnii, deși simți că ești obosit;


 • Sensibilitatea la lumină – mai ales după ce ai stat concentrat la calculator, apoi te duci în altă cameră și este o lumină puternică;


 • Privirea încețoșată – îți este greu să focalizezi obiectele din cameră după ce ai stat mult timp la laptop;


 • Senzația de nisip sub pleoape – acest lucru apare pentru că, atunci când suntem concentrați pe laptop, nu clipim la fel de des. Astfel, corneea nu este hrănită cu substanțele nutritive din lacrimi, nu este lubrifiată și, când clipești, ai senzația că ai nisip sub pleoape.


Acestea sunt semnalele de alarmă că ești expus la dispozitive digitale prea mult timp. Majoritatea persoanelor preferă să trateze fiecare simptom în parte, însă nu va fi eficient.


Pe moment vei observa că dispar, dar vor reveni imediat după ce termini tratamentul. Cel mai bine e să oferi o soluție sustenabilă și mai eficientă, apelând la ochelari de protecție pentru calculator.


2. Cum Funcționează Ochelarii de Protecție pentru Calculator?


Ochelarii de protecție pentru calculator prezintă un efect de mărire a obiectelor, care ajută la relaxarea ochilor și reducerea suprasolitării acestora, atunci când privim obiecte aflate la o distanță de aproximativ 60 de cm (aceasta este distanța ideală dintre ochii tăi și alte ecrane).


Filtrul de protecție aplicat pe lentile are rolul de a respinge lumina albastră, care afectează ochii. Astfel, ne ajută vederea prin 3 moduri:


 • Lumina albastră afectează producerea de melatonină, hormonul cu rolul de a induce somnul. Cu ajutorul ochelarilor de protecție pentru calculator, organismul tău își menține bioritmul natural după apusul soarelui și vei dormi mai bine.


 • Ei protejează împotriva expunerii la raze UV, care pot provoca diferite boli atât la nivelul ochilor, cât și întreg corpul;


 • Îmbunătățesc acuitatea vizuală prin reducerea reflexiei și a intensității luminii.3. Patru Aspecte la care Trebuie să fii Atent pentru a alege Ochelari de Protecție pentru Calculator de Calitate


a. Dioptriile – dacă trebuie să îți corectezi vederea cu dioptrii, poți apela la lentile cu filtru albastru, special pentru ecrane. Dacă ai ochi sănătoși și nu ai nevoie de dioptrii, există ochelari speciali pentru a filtra lumina albastră, care nu corectează defecte de vedere precum miopia sau hipermetropia.


Dacă vrei să citești mai multe despre aceste defecte de vedere, îți recomandăm aceste surse din care afli tot ce ai nevoie despre miopie, hipermetropie și astigmatism.


b. Integritatea filtrului – atunci când primești ochelarii, asigură-te că prezintă o reflexie albastră pe toată suprafața lentilei și nu prezintă întreruperi sau zgârieturi.


c. Stratul antireflex – acesta elimină reflexiile nedorite și crește contrastul imaginilor, devenind mai clare. Îți oferim o sursă de unde poți afla mai multe despre filtrul antireflex.


d. Protecție antizgârieturi – aceasta te va ajuta să te bucuri de lentile o perioadă mai lungă, evitând micile zgârieturi care îți pot afecta calitatea vederii.


4. Sfaturi importante de care să ții cont pentru sănătatea ochilor tăi, chiar dacă vei achiziționa Ochelarii de Protecție pentru Calculator


Găsești mai jos 7 sfaturi pentru a avea grijă de sănătatea ochilor tăi:


 • Clipește conștient când ești la laptop, calculator. Uităm să facem acest lucru când suntem focusați pe ceva anume, de aceea pune-ți un reminder aproape de tine.


 • Ia pauze de 10 minute la fiecare oră de stat în fața calculatorului. Închide ochii, lasă-i să se odihnească, ridică-te și ieși la o plimbare scurtă (ori afară, ori în birou, în casă)


 • Modifică intensitatea luminii la laptop sau telefon. Chiar poți programa să se schimbe automat după o anumită oră. Astfel, eviți expunerea la lumină albastră înainte de culcare și vei avea un somn mai odihnitor. Sau, dacă poți, evită să petreci timp la televizor, calculator 2 ore înainte de somn


 • Limitează timpul petrecut pe dispozitive digitale. Dacă munca impune lucrul la calculator, încearcă în timpul liber să te bucuri de lucruri ce nu implică tehnologie.


 • Ai grijă să te hidratezi și să ai o alimentație sănătoasă. Dacă oferi corpului acestea două, nu vei avea probleme cu menținerea corneei lubrifiată.


 • Din când în când, mută-ți privirea de la laptop la alte obiecte și asigură-te că poți focaliza și nu ai privirea încețoșată.


 • Asigură-te că nu ai praf sau umiditate scăzută în camera în care lucrezi sau în care petreci cel mai mult timp.5. Beneficiile cu care te Alegi dacă Cumperi Astăzi Ochelarii de Protecție pentru Calculator

 • Ai parte de un somn de calitate și insomniile devin din ce în ce mai rare;


 • Ochii tăi sunt mai odihniți și dai randament mai bun la muncă sau la învățat;


 • Dispare senzația de nisip sub pleoape, astfel ochii nu mai încep să lăcrimeze brusc din cauza lubrifierii precară a globului ocular;


 • Sănătatea ochilor tăi este asigurată, deoarece lumina albastră dăunătoare nu mai pătrunde în ochi la fel ca înainte;


 • Calitatea vederii este îmbunătățită, iar culorile par mai vii și mai plăcute;


 • Nu mai ai parte de disconfortul care apare la trecerea dintr-o încăpere întunecată într-o încăpere mai luminată;


 • Poți alege orice ramă îți place, pentru că vin într-o gamă variată de forme și culori;


 • Scade riscul de a dezvolta defecte de vedere odată cu înaintarea în vârstă.6. Cum Poți Cumpăra Ochelarii de Protecție pentru Calculator?


Ai mai multe opțiuni dacă vrei să cumperi ochelarii și consideri că vor fi utili.


Prima opțiune este să comanzi online din magazine de ochelari, însă nu uita să alegi ochelari de calitate.


A doua opțiune este să cumperi din magazine fizice, unde îi poți încerca și vezi care îți place mai mult.


Ultima opțiune și cea recomandată de noi ca și specialiști cu experiență este să vii la un consult optometric 100% gratuit la clinica noastră, de unde poți cumpăra ochelarii de protecție pentru calculator cei mai potriviți pentru tine.


În urma consultului putem stabili dacă ai nevoie doar de ochelari de protecție pentru calculator sau ai și alte probleme de vedere.


Programează-te la un control gratuit și lipsit de orice obligații.


70 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page