top of page
Caută

Lentilele cu Filtru Pentru CalculatorLumina albastră


Lumina albastră este acea parte din radiația luminoasă, încadrată în spectrul vizibil, ce are valori între 380 și 500 nm.

Principala sursă de "Lumină Albastră" o reprezintă "Soarele", dar ea se găsește și în mediile artificiale de iluminat (becuri cu halogen, becuri led, etc) sau în numeroase dispozitive electronice (tablete, smart-phonuri, televizoare, etc).


Efectele luminii albastre

Utilizarea frecventă a dispozitivelor electronice crește nivelul de expunere al ochilor la lumina albastră.

Aceasta poate produce dereglări de sănătate ale întregului organism, modificarea ritmului circadian și modificări la nivelul retinei - degenerescență maculară (DMLV).

Cea mai pregnantă afecțiune este "lipsa somnului", ce tinde să devină cronică în întreaga lume.


Filtru Pentru Calculator

Este un tratament antireflex specific, studiat și dezvoltat pentru a limita daunele provocate de acea parte negativă din lumina albastră (380-460 nm).

Ochiul este protejat datorită unui filtru absorbant, ce lasă nealterată lungimea de undă a culorii albastru-turquoise (responsabilă de reglarea ritmului circadian).


Datorită caracteristicilor de ultimă generație ale acestui tratament (superhidrifobic, ultradurificare, antistatic), se îmbunătățesc considerabil performanțele lentilelor oftalmice corectoare (contrast mai bun, întreținere mai ușoară, rezistență mai mare la degradare pe o perioadă mai lungă de timp).


49 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page