top of page
Caută

Ochelari cu lentile pentru condusUpdate 3-01-2018

Dupa aproape o luna de condus, revin cu detalii despre lentilele cu BlueControl pe care le folosesc la condus.

Am mai facut cateva drumuri in afara localitatii, unul dintre ele pe noapte si ploaie.

Pot completa pe langa cele scrise mai jos ca reflexia luminii farurilor in picaturile de apa de pe parbriz este disipata de catre lentile.

Mi-am dat seama de acest lucru punandu-mi ochelarii pe varful nasului si uitandu-ma atat cu ochiul liber cat si prin lentile la farurile masinilor care veneau din fata. Pe langa ideea pe care mi-am facut-o despre avantajele lentilelor cu BlueControl la consus, am facut si ceva miscare la cervicala.

Voi revenii cu alte detalii

Pana atunci te invit sa citesti mai jos povestea intreaga.

Te salut.

Andrei ma numesc si sunt responsabil de marketingul Opticii Medicale Vision For You.

Treaba mea este ca optica sa fie cat mai vizibila pe toate canalele de comunicare si sa livrez mesaje cat mai corecte catre tine, clientul si prietenul nostru.

Jobul de creativ poate fi unul greu pentru cei care incearca sa fie invazivi si exagerati cu promovarile, si foarte usor pentru oamenii din marketing care se pun in pielea clientului si livreaza mesaje usoare catre inima lui.

Noi vindem ochelari, aparent un job simplu. Insa, asa cum am spus si in acest articol lumea se schimba. Modul in care ne folosim ochii zilnic este total diferit fata de acum 5-10-15-20 de ani. Uneori privim cerul prin displayul telefonului mobil....si punct.

In acelasi timp, se schimba si modul in care actionam si activam in celelalte momente ale vietii. De exemplu La Volan.

Stiati ca in 1969 erau inmatriculate in Romania aproximativ 3000 de autoturisme? Acum ne intalnim cu 3000 de autoturisme intr-un interval de 2 ore.

Cand suntem la volan incontinuu ochii sunt cu garda sus pentru a cauta pericolele ce ne pot pune viata in pericol. In plus, cautam cu privirea semnele de circulatie, ale celorlalti participanti la trafic samd.

In "comert" au aparut de cativa ani ochelarii pentru condus, cu lentile galbene. Sunt ok doar in anumite situatii, destul de ieftini DARvin la pachet cu un anume dezavantaj. Galbenul lentilelor ajuta foarte mult pe portiuni de drum intunecate, te ajuta sa vezi totul mai luminat insa cand apare lumina de la faruri sau cand mergi prin oras, ochiul va obosi sau va fi deranjat de prea multa lumina nefiltrata corespunzator.

Tot ce am scris aici am vazut si auzit in cadrul unui eveniment la care s-a lansat un model nou si updatat de lentile special concepute pentru condus, atat pe zi cat si pe noapte, cu sau fara dioptrie. Normal....fiecare isi lauda copilul, si de aceea, incepand cu data de 15 noiembrie 2017 am inceput sa testez pe pielea mea si cu ochii mei mai multe tipuri de lentile ce ne pot face viata mai usoara la volan.

Am inceput cu lentilele fara dioptrie cu BlueControl, filtrul care elimina lumina albastra emisa de insasi lumina naturala sau de orice sursa de lumina artificiala. Ochelarii ii folosesc strict la condus (sunt cei din imaginea de inceput), in oras, ziua, pe ploaie, noaptea....practic in toate conditiile.

Conduc mult zilnic, atat in oras cat si in afara orasului, pe distante scurte sau lungi.

Inainte de a incheia articolul, va voi spune primele observatii in legatura cu ochelarii cu lentilele BlueControl fara dioptrie, folositi la volan:

  • pe vreme inourata si ploaie, la condus in afara localitatii, dupa 6 ore de stat la volan am ajuns acasa fara usturimi ale ochilor sau stare de oboseala

  • imaginea prin lentile se vede mai luminata ziua dar si noaptea

  • reflexiile farurilor din fata, atat ziua cat si seara par a fi mai blande....inca nu imi dau seama de diferenta ca sa pot spune sigur ca este asa...mai testez

  • cu ochelarii parca vad mai multe detalii....mai clare....cum spun americanii....imaginea e mai "sharp"....mai "ascutita". Probabil contrastul mai luminat ma ajuta sa observ mai usor anumite miscari din imprejurimi

  • un lucru deranjat (ca nu toate sunt roz) probabil datorita lentilelor care sunt de mari dimensiuni, este atunci cand intru in sensul giratoriu si observ anumite lumini din spate in partea interioara a lentilelor. Nefiind purtator de ochelari, ma "sperii" cand vad ca imi trece o lumina pe langa ochi....e ca si cum in oglinda imi apar faruri sau alte lumini atunci cand nu ma astept. Sper ca m-am facut inteles cu acest aspect :)

Repet, lentilele folosite inca nu sunt cele speciale pentru condus. Am inceput cu unele speciale pentru protectia ochilor la multa lumina pentru a putea trece apoi la un nivel superior: lentilele fara dioptrie pentru condus.

Acest articol este inceputul unui SuperArticol dedicat sigurantei circulatiei.

Iti multumesc si iti doresc un final de an plin de liniste!

Daca iti place acest articol si crezi ca poate folosi si altor prieteni, te invit sa ii dai share. Chiar putem face lumea o picatura mai sigura, impreuna!

Pe curand!

#ochelaridevedere #opticamedicalaiasi #filtrumonitor #visionforyou #opticamedicalaiasi #ochelariiasi

108 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page