top of page
Caută

UpdateDa, azi o sa va povestim despre un important update la lentile.

Lumea este intr-o continua schimbare, schimbare foarte rapida. Daca acum 10-15 ani ne trebuiau ochelari de citit o carte sau un ziar, azi, indiferent de varsta ne trebuie lentile actualizate cu noul trend social media.

Un studiu facut de catre unul din partenerii nostri de la care cumparam lentile ne demonstreaza ca a aparut un nou comportament.... digital.

  • Stiati ca 65% dintre adultii cu varste cuprinse intre 40-50 de ani petrec cel putin 5 ore pe zi in fata dispozitivelor digitale?

  • Sau ca cei cuprinsi intre 50-60 de ani au petrecut cel putin 2 ore pe zi în fata unui ecran digital în ultimii 15 ani?

  • 37% din adultii intre 60-70 de ani petrec 5 sau mai multe ore zilnic în fata dispozitivelor digitale.

O prima concluzie este ca indiferent de varsta, oamenii se adapteaza timpului.

Problema este cu ochelarii pe care ii poarta. Am intalnit de foarte multe ori la noi in cabinet persoane care ne povesteau ca vad bine cu ochelarii dar ajung seara foarte obositi, cu dureri de cap, senzatia de ochi umed.

Problema prezentata mai sus vine in special la lentilele progresive, adica cele de aproape si de departe. Solutia sunt noile modele de lentile adaptate la cerintele de "citit" pe care oamenii le au in 2017.

Ca si curiozitate 75% dintre oameni utilizeaza dispozitivele digitale la o distanta cuprinsa intre 26 si 40 cm. Distanta de citit a scazut deaorece si textul este mai mic.

Una este sa vorbim despre cititul unui ziar care are literele de o anumita dimensiune, ca sa nu mai vorbim despre dimensiunea lui, si alta este displayul unui smartphone si dimensiunea fontului din text.


Si acum imaginati-va ca cititi un text mic cu o lentila gandita pentru un ziar (pentru ca marea majoritate a lentilelor au fost gandite pentru a citi carti sau ziare): ochii fac un efort mult mai mare ca sa gaseasca "spatiul" de focalizare, ma repet, gandit pentru o distanta de 40cm la care se tinea ziarul, dar in realitate textul sa se afle la 25-30 cm si fontul mult mai mic.

Efortul ochilor este mare si continuu, iar efectele sunt cele enumerate la inceputul articolului.

Producatorii de lentile au sesizat aceste aspecte si au facut un mare update in crearea lentilelor.

Nu intram in detalii tehnice, insa va putem spune ca in crearea noilor lentile, indiferent de modul lor de utilizare, s-au luat in calcul de la dimensiunea ecranului la telefon, marimea fonturilor, pana la sistemul de navigatie sau noile borduri tip display al autoturismelor moderne.


Ca tot am povestit de autoturisme, avem si lentile speciale pentru condus.

Intr-un viitor articol o sa scriem despre acest aspect si despre importanta unui control gratuit al vederii intr-o optica medicala inainte sa-ti cumperi o pereche de ochelari cu sau fara dioptrie, fie ei pentru condus sau protectie la pc, pentru citit sau de departe.

Sa ne vedem cu bine!


14 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page