top of page
Caută

Ce trebuie sa stiti atunci cand alegeti ramele ochelarilor de vedere?Salut, 

Se spune ca ochii sunt fereastra sufletului. Protejandu-i ne protejam sufletul.

Azi o sa va povestim despre cele mai bune alegeri pe care trebuie sa le faci cand alegi ochelarii de vedere.

Iti poti alege protectia pentru ochi din mai multe locuri:

  • de la supermarket desigur daca stii ce dioptrii ai,

  • poti merge la farmacie: stiati ca ochelarii din farmacii sunt de unica folosinta? Adica, daca pleci in vacanta si ti-ai uitat ochelarii acasa, intri in farmacie si iti iei o pereche de ochelari cu dioptriile tale pe care ii vei folosii doar pe perioada in care nu esti in posesia celor recomandati de medic.

  • poti gasi ochelari la benzinarie: aceeasi poveste ca cea de sus.

  • mergi in targ/talcioc/bazar si-ti iei de acolo ochelarii.

Noi spunem oamenilor sa evite purtarea ochelarilor achizitionati din  afara opticilor medicale. De ce?

In primul rand calitatea ramelor si mai ales a lentilelor acestor produse sunt intotdeauna de slaba calitate, fabricare pe banda rulanta pentru un profit cat mai mare. De aceea si pretul mai mic de achizitie.

In al doilea rand, si cel mai grav, cand cumperi acei ochelari nimeni nu iti masoara dioptriile si mai ales distanta interpupilara.

Se intampla ca pe un ochi sa ai o dioptrie de +1,5 iar pe altul +1,75. Sau, sa ai o distanta interpupilara de 60 iar ochelarii cumparati sa aiba una de 62.

Ce este distanta interpupilara?


Din denumire probabil v-ati prins ca este distanta dintre centrul pupilelor. Insa si lentilele au la randul lor un centru optic ce trebuie neaparat sa fie centrat cu cel al ochiului.

Cand oamenii vin la un control gratuit al ochilor in vederea achizitionarii unei perechi de ochelari, noi facem mai multe masuratori inclusiv distanta interpupilara.

Dupa aceea, cand masuram si montam lentilele pe rame, centram la perfectie centrul optic al lentilelor cu cel al ochiului pacientului. 

In felul acesta, ochiul sta relaxat si nu "se chinuie" sa gaseasca locul perfect prin care sa focalizeze prin lentile.

Nu in ultimul rand, ramele si lentilele cumparate dintr-o optica medicala vin cu garantie si se pot ajusta la cald de catre tehnicienii nostri pe fizionomia capului pacientiului,


Desigur, daca gasiti la PECO sau in talcioc o rama care va place, nu ezitati sa o cumparati, insa, recomandarea noastra este sa mergeti intr-o optica medicala sa ii montati lentile conform nevoilor ochilor.

Te asteptam in opticile #VisionForYou pentru un  CONTROL GRATUIT  al ferestrei sufletului tau!

Sa ne vedem cu bine!


133 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page